روستای سرمستی (خسروآباد)

استغفار در ماه مبارک رمضان... در این ماه مبارک رمضان، ما را از دعای خیرتان در سحر و لحظه افطار بی نصیب نگذارید.... ###در این راه پر خیر وپربرکت یاری مان فرمایید اجرتان باسرور وسالار سیدالشهدا### ####مرحوم خسرو ابراهیمی مارگیر معروف استان خراسان جنوبی وبزرگ خاندان ابراهیمی#### فروش زعفران: زعفران و سلامتی تاریخچه زعفران در این ماه پرفضیلت در تجهد ودعاهای سحر وافطارتون ما رو فراموش نکنید #### گفتن چه ذکری ثواب روزه گرفتن در ماه رجب را دارد؟ هوالباقی فضیلت ماه شعبان بهار سال 94 در روستای سرمستی به روایت تصویر:


روستاهای گرماب وسرمستی وچاه سیل وچاه گنده دیار مارها:

منطقه شکارممنوع شاسکوه:این منطقه در سال 1380 با وسعت 114650 هکتار از طرف محیط زیست شهرستان به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی و مورد حفاظت قرار گرفت قابلیتهای زیستی این منطقه در سالهای گذشته مورد بی مهری بوده و پوشش گیاهی و حیات جانوری به سرعت نابود شده است. با توجه به نوان اکولوژیکی بالای منطقه می توان از ضربات و لطمات وارده به آن جلوگیری نمود.
دیار مارها: مارها به جز ایرلند و زلاندنو در تمام دنیا پراکنده هستند حرکت مارها معمولا ماریپچ است. با کمک ماهیچه های بین دنده ای عضلات قوی خزیدن را انجام می دهند از عوامل تشخیص مارها شکل و مشخصات ظاهی آنهاست که از پولک پوشیده شده است تعدادی از مارها به آسانی از روی رنگ یاعلامت مشخصی که دارند شناخته می شوند برای شناختن دقیق مارها نیاز به تجربه و تخصص می باشد.


مارها سه دسته اند: غیرسمی، نیمه سمی و سمی
شهرستان قاینات خصوصا منطقه شکار ممنوع شاسکوه و دشت اسفدن از دیرباز مورد علاقه مارشناسان و مارگیران بوده بطوریکه افراد بومی روستاهای گرماب، تیگاب، سرمستی و مارزنگی در حاشیه منطقه شاسکوه مارهای مختلف را کاملا شناخه و به ارزش این خزندگان واقف هستندآنها که مجوز دارند خانوادگی با مارگیری و فروش آن درآمد خوبی دارند. موسسه سرم سازی حصارک کرج جهت تهیه داروهای مهم و حیاتی مارهای سمی را از مارگیران وستاهای فوق خریداری و به تهران می برند.
فصل مارگیری یکی اواخر پائیز تا اوایل زمستان و دیگری اول بهار تا آخر تابستان است. انواع مارهای منطقه عبارتند از: جعفری، کبری، شتری، عینکی، شاخدار و مار سیاه.
اگر فردی دچار مارگزیدگی شود ممکن است چشم، بینی و لثه اش دچار خونریزی شده یا مبتلا به خواب آلودگی گشته و یا تمام بدنش متورم و سیاه شود. در هر صورت تنها راه نجات واکسن مارگزیدگی است و اگر نه مارگزیده جان خود را از دست خواهد داد.
مارهای سمی از نورگریزانند و مردمک چشم آنها مثل عدد 1 اس ولی غیرسمی ها بشکل عدد 5 هیچ وقت مهارها به انسان حمله نمی کنند مگر آنکه حسامارهای سمی از نورگریزانند و مردمک چشم آنها مثل عدد 1 اس ولی غیرسمی ها بشکل عدد 5 هیچ وقت مهارها به انسان حمله نمی کنند مگر آنکه حساس خطر کنند اگر ماری زخمی شد یا مورد حمله قرار گرفته بسیار خطرناک است.
سوسمارها که از جمعیت بالایی برخوردار و در سطح وسیعی از ایران پخش شده اند در منطقه شکل ممنوع شاسکوه و دشت اسفدن انواع آنها را می توان دید. تنوع و تراکم مارمولکها نسبت به ارتفاع منطقه متفاوت می باشد. تعدادی از سوسمارها در مناطق دشتی و لابلای بوته زارها صخره ای و پرشیب ارتفاعات منطقه زیست می نمایند که در تشکیلات جانوری و حیات وحش سهم بسزایی دارند.
از نیم قرن پیش به این طرف نقش این حیوانات در طبیعت و تعادل اکوژیکی و در رابطه با مسائل اقتصادی، بهداشتی، مورد برسی قرار گرفته است. تاکنون طرح جامع و در خور توجهی در مورد سوسمارها صورت نپذیرفته است. نوع رفتارمارمولکها در شرایط مختلف از نر دما، رطوبت، نور و ...متفاوت است. بیشتر آنها در دمای بالا فعالیت دارند. غذای عمده آنها حشرات است. همواره در اطراف بوته زارها زندگی می کنند. رنگ مارمولکهای مختلف عمدتا زرد، بنفش و درخشان است مارمولکها منطقه شکار ممنوع شاسکوه و دشت اسفدن متعدد و زیادند.

 



:: موضوعات مرتبط: معرفی روستا سرمستی، ،

نویسنده : محمد ابراهیمی تاریخ : سه شنبه 15 بهمن 1392

بهار 92در روستای سرمستی به روایت تصویر



:: موضوعات مرتبط: معرفی روستا سرمستی، ،

نویسنده : محمد ابراهیمی تاریخ : سه شنبه 15 بهمن 1392

سرمستی از نگاه تصویر



:: موضوعات مرتبط: معرفی روستا سرمستی، ،

نویسنده : محمد ابراهیمی تاریخ : یک شنبه 13 بهمن 1392

معرفی روستا سرمستی از نگاه روزنامه

قلندری: در حاشیه جاده تیگاب-ابراهیم آباد و در مقابل سلسله کوه های سر به فلک کشیده«شاسکوه و میلادکوه» قاین بر بلندای تپه ای بزرگ، روستایی است که به آن «سرمستی» می گویند، این روستا 12 خانوار و حدود 90 نفر جمعیت دارد، صد درصد اهالی از یک فامیل و در کل اعضای یک خانواده هستند.

جلوه گاه طبیعی و زیبای درختان سرسبز کاج از کنار جاده توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

برای تهیه گزارش وارد جاده خاکی سرمستی شدیم و در کنار مزارع زیبای زعفران قبل از رسیدن به روستا با 2 نفر از اهالی خوش برخورد و خوش مشرب آن دوستانه گفت وگو کردیم.

«خسرو ابراهیمی» که خود را ریش سفید و بزرگ روستا معرفی کرد، گفت: تقاضایی که از شما دارم این است که خاکی بودن جاده یک کیلومتری این روستا را به مسئولان اداره راه و ترابری اطلاع دهید زیرا در زمستان رفت و آمد به ویژه در ورودی روستا که سربالایی است بسیار مشکل می شود.

وی ما را به نوشیدن چای در کنار مزرعه دعوت کرد و ادامه داد: 85 سال سن دارم و تمام عمرم را به ویژه بعد از زلزله سال 76 در این روستا در کنار فرزندان و داماد و نوه ها به کشاورزی و دامداری گذرانده ام.

وی اضافه کرد: در کنار اندک آب کشاورزی که بیش از 2 اینچ نیست در دشت و صحرا به دامداری و کشاورزی مشغول هستیم.

این پیرمرد با نشاط گفت: اطلاعات بیشتر درباره روستا را از فرزندم بخواهید و بدین ترتیب ما برای دریافت اطلاعات بیشتر وارد روستا شدیم.

«فرامرز ابراهیمی» با تایید مشکلاتی که پدرش گفته بود، افزود: مدرسه سرمستی به دلیل جمعیت کم دانش آموزی تعطیل شد و بچه ها فاصله 3 کیلومتری تا روستای گرماب را پیاده می روند.

او با اشاره به کانتینری که در گوشه روستا بود، گفت: مدرسه روستا همین اتاقک است که تا آماده شدن مسجد در آن نماز و مجالس مذهبی برپا می شود.

«ابراهیمی» افزود: حدود 3 سال قبل اداره اوقاف و امور خیریه قاین به احداث مسجد سرمستی کمک کرد که این میزان کمک کفاف تکمیل شدن آن را نکرد و از مسئولان تقاضای اختصاص بودجه برای تکمیل و تجهیز مسجد را داریم.

معاون اداره راه و ترابری قاینات درباره آسفالت یک کیلومتر راه فرعی روستا گفت: اگر در زمان احداث و آسفالت راه اصلی زیرکوه اهالی متقاضی آسفالت می شدند به راحتی می شد خواسته آنان را عملی کرد، اکنون برای حدود 8 روستای دیگر که راه های (آنتنی) کمتر از یک کیلومتر دارد تقاضای بودجه کرده ایم که در صورت تخصیص اعتبار به طور حتم آسفالت راه روستایی سرمستی هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

«صادقی» افزود: مهم تر از آن هنوز روستاهایی از جمله دوچاهی و تجنود را داریم که راه آن آسفالت نشده و در اولویت برنامه های آینده این اداره است.

 




نویسنده : محمد ابراهیمی تاریخ : یک شنبه 13 بهمن 1392

گزارش تصویری از عشایربهلوری روستای گرماب وسرمستی در جشنواره صدای ملی عشایر14بهمن 1391

دراین جشنواره که در نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شدوهدف از آن آشنایی باآداب، آیین و سنن عشایر از نظر نوع اسکان، پوشش و لباس، موسیقی اقوام، صنایع دستی و انواع خوراکی­‌های مربوط به این قشر شریف جامعه بود که در معرض دید و بازدید علاقمندان قرار گرفته است و شبکه تلویزیونی بازار با استقرار دوربین­‌های خود در این نمایشگاه، جلوه­‌های زیبایی از این حضور را در قاب تصویر نمایش می‌دهد.

از شنبه مورخه ۱۴ بهمن این جشنواره افتتاح شده است ودر تاریخ پنجشنبه ۱۹بهمن به اختتامیه می رسد. در این جشنواره از تمامی عشایرسراسر ایران آمده اند.در این نمایشگاه ،از استان خراسان جنوبی از عشایر بهلولی روستای گرماب آمده اند که هرکدام در بخش های مختلف ای هنر خود را نشان می دهند ودر این جا دارد که از صمیم قلب از طرف خودم واهالی روستای گرماب وسرمستی وتمامی استان خراسان جنوبی یکی یکی از زحماتشان تشکر کنم.در بخش رقص محلی آقایان حاج ابوالفضل احمدی،صادق نادی،تیمور محمدی ،سجاد حسین احمدی ،جواد پریرو ،موسی روحی ودر بخش هنرهای دستی آقایان علی عباسپور نادی ،علی اسدی ودر بخش های فرهنگی آقایان میرزا محمدی،کربلایی رمضان عباسپور،تیمور محمدی ،محمد ابراهیمی ودر بخش تهیه سوغاتی ها از خواهران گرامی تشکر کامل را داشته باشم.در جلسه های که تاکنون با مسئولان عشایر استان خراسان جنوبی در محل برگزاری نمایشگاه داشتیم در موردمشکلات آبگرم وکمک به ساخت حسینه وکم کاستی های جوانان در زمینه ورزشی نبود سالن ورزشی و در موردکوچک بودن مدرسه راهنمایی و ایجاد دبیرستان در روستا بحث وگفت وگو شدوقرار شد که در قبل یا بعد از عید سفری به روستا گرماب داشته باشند واز نزدیک با کم وکاستی های اهالی این روستا راببینند ،تا برای این کم وکاستی ها راه حل ارائه دهند وبه اجرا در آورند.

 




نویسنده : محمد ابراهیمی تاریخ : یک شنبه 13 بهمن 1392



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به روستای سرمستی (خسروآباد) مي باشد.